école polytechnique

paris saclay, France

Shared
Educational
Building

The building’s 10 000 m² for a budget of €20.6 M will welcome a staff of 150 persons and accommodate 2000 students within its varied facilities. As well as several lecture theatres and numerous classrooms, spaces dedicated to innovative teaching techniques will be open up.
Distance-learning and video-conference rooms, as well as collaborative work spaces like study cubicles and project rooms, will optimise the environment for a teaching method that focuses on interactivity and digital tools. The building will also include a cafeteria and relaxation areas to encourage academic serendipity, which is further promoted by the close proximity of the École Polytechnique’s research laboratories.




The aim is to construct a unique building that will accommodate joint teaching programmes shared by higher education and research institutions of the École Polytechnique, the Institut Mines-Télécom, AgroParisTech, ENSTA ParisTech, ENSAE ParisTech and the Institut d’Optique Graduate School (IOGS).





Client Ecole Polytechnique
Architects Nicolas Laisné, Dimitri Roussel, Sou Fujimoto Architect, Oxo Architects
Project manager Louis Bauchet
Team Margaux Desombre, Vânia Leandro, Julie Siol, Laura Rojo, Margaux Desombre, Mirella Verdes Montenegro
Landscape Designer Moz Paysage
Sign Designer Studio Joran Briand
Budget 20.6 M € Ex-Tax
Surface 10 000 sqm

Structure Engineering Egis Bâtiments
Environmental Engineering Franck Boutté Consultants
Acoustics Jean-Paul Lamoureux
Light design Les Eclaireurs
SSI Casso & Associés
Environmental approach HQE, RT 2012 -30%
Perpective RSI Studio
Model Jean Louis Courtois Model & Co
Status Ongoing studies


huningue

Next Project

See More
×